Бизнес

11 партньори отличи Fujitsu България на 20-годишния си юбилей

Владимир Владков

Fujitsu е сред водещите 5 технологични компании в света, а България е една от 100-те държави, в които тя присъства. В Церемонията за годишните награди на Fujitsu в България са отличени фирми, на които потребителите "смело могат да се доверят в предлагането и сервизирането на продукти и решения не само на българския пазар, но и в региона (Северна Македония, Албания, Косово)", заявиха от българското поделение на компанията. Гостите на церемонията получиха и награди от ексклузивния дистрибутор на Fujitsu за България – Солитрон, включително лаптоп Fujitsu Lifebook.

Гостите на церемонията получиха и награди от ексклузивния дистрибутор на Fujitsu за България – Солитрон, включително лаптоп Fujitsu Lifebook

© Юлия Лазарова

Гостите на церемонията получиха и награди от ексклузивния дистрибутор на Fujitsu за България – Солитрон, включително лаптоп Fujitsu LifebookЕкипът на Fujitsu България отпразнува 20-годишния юбилей и с традиционната торта.

© Юлия Лазарова

Екипът на Fujitsu България отпразнува 20-годишния юбилей и с традиционната торта.


Доверието е ключовата дума в корпоративната политика на Fujtisu през 2019 г. Иновативните технологии днес са не само част от ежедневието ни, но без тях не можем да си представим как бихме организирали ефективно деня и срещите си. Точно тук е ролята на компании като Fujitsu, които се опитват да спечелят доверието като потребители, за да ни помогнат чрез различните иновативни технологии да "оцелеем" в хаоса от работни задачи, ежедневни проблеми и предизвикателства, свързани със сигурността на данните и защита на личната ни информация в интернет. Именно тези ежедневни теми са в основата на корпоративната политика и стратегията за развитие на Fujitsu за 2019 г., коментира Вяра Чангърова, мениджър за България на японската компания.

"Заедно с моя екип работихме изключително упорито, за да спечелим доверието на толкова много партньори и клиенти от целия регион, Fujitsu е компания, ориентирана към своите партньори, като най-новото проучване на Canalys показва, че ние сме водещият световен доставчик по отношение на развитието на партньорската мрежа, каза Чангърова. - Проучването на Canalys е направено сред 2700 компании на EMEA пазара, партньори на различни световни марки, като Fujitsu е определена от тях за номер 1 в почти всички от 10-те категории." Сред тези категории са каква помощ оказва доставчика на партньорите си да генерират растеж, доколко техническите и маркетинг инструменти на компанията опростяват съвместния бизнес с партньорите. "Не на последно място партньорите са оценили високо способността на Fujitsu да разрешава конфликти, възникнали в партньорската мрежа", добави Чангърова.

Тя подчерта, че всички партньори на Fujitsu продължават да полагат огромни усилия за постигане на високи резултати, но някои са се справили по-добре. Отличниците за изминалата финансова година на компанията (април 2018 – март 2019) са:

Годишни награди за нови партньори

Fujitsu отличи двама нови партньори в категорията "Best Rising Star of the Year", отличавайки фирми, показали най-добрия микс от добри продажби, положени усилия за сертифициране, лоялност и ангажираност в рамките на първата година от партньорството си с японския производител. Любомира Любомирова от екипа на Fujitsu България връчи наградата на Ивайло Русимов, търговски директор на JB Electronics. "Отлични резултати могат да се постигнат и за кратко време, когато е налице ангажираност и от страна на партньора, и от страна на вендора. Ако можем да ги опишем в три думи: млади, иновативни и успешни", заяви Любомирова. "За нас изборът да станем партньори на Fujitsu беше лесен, тъй като те работят много добре с партньорите си", коментира Русимов.

Любомира Любомирова от екипа на Fujitsu България връчи наградата на Ивайло Русимов, търговски директор на JB Electronics.

© Юлия Лазарова

Любомира Любомирова от екипа на Fujitsu България връчи наградата на Ивайло Русимов, търговски директор на JB Electronics.


Втората награда за нов партньор на Балканите бе за косовската фирма ILIR, като наградата бе връчена на Хисен Демири, търговски мениджър на Ilir Kosova от Здравко Димов от екипа на Fujitsu България. "Доверие е ключова дума за нас, каза Димов. - Именно с тази дума можем да опишем партньорството си с Ilir, което започна преди почти 2 години и за този период имаше и възходи, и спадове, но те не се предадоха и намериха решения в трудните моменти."

Хисен Демири, търговски мениджър на Ilir Kosova, бе награден от Здравко Димов от екипа на Fujitsu България.

Хисен Демири, търговски мениджър на Ilir Kosova, бе награден от Здравко Димов от екипа на Fujitsu България.


- За SMB партньор на годината бе отличена фирма VALI Computers, като наградата бе връчена от Вяра Чангърова на търговския мениджър Иван Караганев, който благодари за дългогодишното партньорство с Fujitsu. "Vali Computers е наш партньор повече от 10 години и те са единственият партньор в SMB сегмента, който покрива територията на цялата страна. Всяка седмица те предлагат нови и иновативни проекти", каза Вяра Чангърова

Вяра Чангърова връчи статуетката на търговския мениджър на VALI Computers Иван Караганев

Вяра Чангърова връчи статуетката на търговския мениджър на VALI Computers Иван Караганев


- Makedonski Telekom бе отличен в категорията "Best PRIMEFLEX Partner of the Year", тъй като през годината е показал много добри възможности за внедряване на цялостни решения PRIMEFLEX чрез сътрудничество и взаимодействие с водещи бизнес организации и институции и отговорно изпълнение на съвместни проекти. Статуетката получи ИТ директора на телекома Климентинка Илиева от Здравко Димов, мениджър партньори във Fujitsu България. Той обясни, че Makedonski Telekom има репутацията на доверен съветник в средните на македонските малки и средни фирми. "Те демонстрираха много добри умения за сътрудничество при работата с водещи технологични доставчици като Fujitsu, както и с професионални системни интегратори като Intec System.

Статуетката получи ИТ директора на телекома Климентинка Илиева от Здравко Димов, мениджър партньори във Fujitsu България

Статуетката получи ИТ директора на телекома Климентинка Илиева от Здравко Димов, мениджър партньори във Fujitsu България


- За инфраструктурен партньор на годината бе обявен системният интегратор Kontrax заради изключителни резултати в продажбата и внедряването на Fujitsu решения за изграждане на центрове за данни. Наградата бе получена от изпълнителния директор Йордан Йорданов от Вяра Чангърова. "Kontrax осъществи успешно общественозначим проект за изграждане на много важно хранилище за данни, реализирано с решение на Fujitsu". Каза Чангърова. "С удоволствие приемам наградата от Fujitsu, които са сред нашите най-добри, най-дългогодишни и последователни партньори. Kontrax е отворен и работи и с много други фирми от бранша и скоро предстои много голям успех с останалите партньори (на Fujitsu)", заяви Йорданов.

Наградата за инфраструктурен партньор на 2019 г. бе получена от изпълнителния директор на Kontrax Йордан Йорданов от Вяра Чангърова.

Наградата за инфраструктурен партньор на 2019 г. бе получена от изпълнителния директор на Kontrax Йордан Йорданов от Вяра Чангърова.7 награди за цялостен принос

На церемонията бяха връчени и 7 награди за цялостен принос на партньори по случай 20-годишния юбилей на Fujitsu България.

- BNT Electronics от Албания получи първата статуетка за цялостен принос. Здравко Димов я връчи на Кристи Бойдани, търговски директор на албанската компания. BNT Electronics е създадена през 1994 г. и е една от първите и водещи технологични компании в Албания. "От създаването си мисията на компанията е да доставя най-модерните информационни технологии, системи за управление на документи и медицински системи. BNT интегрира технологиите в добавена стойност за различни по размер фирми чрез персонализирани решения, услуги и консултации. Партньорството на Fujitsu и BNT Electronics датира още от стъпването на Fujitsu на Балканите", каза Димов.

Здравко Димов връчи отличие за цялостен принос на Кристи Бойдани, търговски директор на BNT Electronics (Албания)

Здравко Димов връчи отличие за цялостен принос на Кристи Бойдани, търговски директор на BNT Electronics (Албания)


Втората награда за цялостен принос бе връчена на Златко Ефремов, изпълнителен директор на македонския системен интегратор InTec System. "Създадена през 2002 г., InTec System доставя в Македония и региона най-новите ИТ решения на водещи световни ИТ компании. Целта на InTec System е да разпространява, да внедрява и да интегрира само най-добрите ИТ марки, а след това да осигури качествена поддръжка, като извежда отношенията със своите клиенти до ниво на доверени партньори. Intec реализират много проекти за изграждане на центрове за данни", заяви Чангърова.

Златко Ефремов, изпълнителен директор на македонския системен интегратор InTec System, получи отличие за цялостен принос от Вяра Чангърова

© Юлия Лазарова

Златко Ефремов, изпълнителен директор на македонския системен интегратор InTec System, получи отличие за цялостен принос от Вяра Чангърова


- Косовската компания Comtrade Computers също бе отличена за цялостен принос, като наградата бе получена от Енвер Доко, изпълнителен директор на Comtrade Computers, основана през 1992 г. като малка частна фирма и разраснала се до водещ доставчик на информационни технологии в Косово. Здравко Димов връчи статуетката на Енвер Доко, като заяви, че Comtrade има над 20 години опит в индустрията и персонал от изключителни професионалисти, предлагайки широка гама от технологични услуги и продукти. "Партньорството между Fujitsu и Comtrade Computers е от самото начало на присъствието на Fujitsu на Балканите", допълни Димов.

Енвер Доко, изпълнителен директор на косовската фирма Comtrade Computers, получи награда за цялостен принос от Здравко Димов.

© Юлия Лазарова

Енвер Доко, изпълнителен директор на косовската фирма Comtrade Computers, получи награда за цялостен принос от Здравко Димов.


За цялостен принос по случай 20-годишния юбилей на Fujitsu България бяха отличени и 4 български фирми:
- STEMO. Радослав Босев, търговски директор на STEMO България, получи наградата от Габриел Павел, регионален директор на Fujitsu Балкани. "STEMO е утвърден лидер в областта на информационните технологии. През годините те натрупаха богат професионален опит и експертиза, които им дадоха възможност да изпълнят успешно сложни проекти - от идеята и дизайна до цялостната реализация на сложни информационни системи. Наш партньор са от 20 години. Благодаря за лоялното партньорство и пожелавам успех!", каза Габриел Павел. "За тези почти 20 години партньорство с Fujitsu и многобройни сделки, през които сме преминали, не мога да се сетя за един проект, от който да сме останали разочаровани, напротив, винаги е имало доверие помежду ни, затова благодаря на целия екип на Fujitsu България", допълни Радослав Босев.

Радослав Босев, търговски директор на STEMO България

Радослав Босев, търговски директор на STEMO БългарияГабриел Павел, регионален директор на Fujitsu Балкани

Габриел Павел, регионален директор на Fujitsu Балкани


- Lirex BG. Владимир Стоев, генерален директор на компанията Lirex BG, получи статуетката от Вяра Чангърова. "С вълнение връчвам тази награда на Lirex, защото през изминалата година имаха големи трудности, които преодоляхме успешно заедно. Доказахме, че партньорството се гради и в тежки моменти, Благодарение на изключително компетентните си специалисти успяват да постигат много висок процент реализирани проекти и още повече доволни клиенти. Сред тях са водещи банки, застрахователни компании и редица държавни институции. Пожелавам на Lirex да имаме заедно само хубави моменти", каза Чангърова.

Владимир Стоев, генерален директор на компанията Lirex BG, получи статуетката от Вяра Чангърова

© Юлия Лазарова

Владимир Стоев, генерален директор на компанията Lirex BG, получи статуетката от Вяра Чангърова


- S&T България, Злати Петров, изпълнителен директор на S&T България (България), получи статуетката от Любомира Любомирова, която обяви, че S&T работи на българския пазар над 25 години и над 20 г. е партньор на Fujitsu. "Благодаря на страхотния екип на Fujitsu България, както и на екипа на S&T, който ме подкрепя", каза Петров.

Злати Петров, изпълнителен директор на S&T България, получи статуетката от Любомира Любомирова

© Юлия Лазарова

Злати Петров, изпълнителен директор на S&T България, получи статуетката от Любомира Любомирова


- KONTRAX – наградата бе получена от изпълнителният директор Йордан Йорданов от Габриел Павел, регионален директор на Fujitsu Балкани. "Тази година през май, Kontrax получи наградата за най-добър инфраструктурен партньор на годината на Fujtisu за регион ЕМЕА, доказвайки, че компания от Източна Европа може да се пребори с конкуренцията на фирми от Германия, Франция, Испания и Италия", каза Габриел Павел. "Благодарим на екипа на Fujitsu не само в България, а от Европа. Получихме отлична техническа подкрепа от офисите в Германия и в Румъния, като всички работихме съвместно като едно добро семейство. Повече от 20 г. правим бизнес с Fujitsu, започвайки със Siemens Nixdorf, и досега това е най-добрият ни партньор. Заедно с Fujitsu и екипа на Kontrax ще реализираме все по-интересни проекти, разбира се, в сътрудничество и с дистрибутора, с други партньори като STEMO, S&T. Нека работим заедно", заяви Йорданов.

Изпълнителният директор на Kontrax Йордан Йорданов получи награда за цялостен принос от Габриел Павел, регионален директор на Fujitsu Балкани.

© Юлия Лазарова

Изпълнителният директор на Kontrax Йордан Йорданов получи награда за цялостен принос от Габриел Павел, регионален директор на Fujitsu Балкани.


© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X