Бизнес

Ето кои са победителите в конкурса "Сайт на годината 2019"

Мария Динкова

За втора поредна година "Фондация за активно развитие на уеб" организира конкурса "Сайт на годината", чиято цел е да отличи най-интересните и иновативни уеб проекти на компании, каузи и физически лица. Церемонията се проведе в столичния клуб City Stage, а гостите на събитието имаха възможност да се запознаят с най-новите тенденции в интернет. Ето и победителите в различните категории на конкурса, избрани от журито, както и от публиката.

В категория Фирмен сайт наградата на журито спечели сайтът edesigninteractive.com на дигитална агенция eDesign, а тази на публиката отиде при Paggas.com на едноименната софтуерна компания. При личните сайтове публиката отличи Malchev.net на уеб експерта Георги Малчев, а журито – сайта Designolog.com на Калоян Петров. В категорията Сайт на институция / НПО журито отличи страницата на Европейска столица на културата, Пловдив 2019 – plovdiv2019.eu, а публиката – проекта Udoma.bg.

Сайтът за набиране на средства за различни каузи HelpKarma.com спечели приза на журито в категория Сайт на кауза, а публиката отличи в същия раздел Sandacite.bg – Българския портал за стара техника.

В категория Електронен магазин борбата беше най-оспорвана, а победител според журито е shopsector.com. Публиката пък даде гласа си за eSky.bg. В категория Продуктов сайт победители са финтех платформата Phyreapp.com според журито и woodenspoon.eu/superseeds според публиката. При сайтовете за услуги пък екипът на bb-team.org си тръгна както с наградата на журито, така и с тази на публиката.

Lifehack.bg и Atrakcia.ba си тръгнаха с наградите съответно на журито и публиката в раздел Медиен сайт. При блоговете пък журито отличи ambicia.com, а публиката даде гласа си за Saveti.bg.

В отделната категория Mobile App бяха отличени най-интересните мобилни приложения. Тук журито и публиката отново бяха единодушни, че първото място и статуетката на Сайт на годината е за app.esky.bg. През тази година за първи път в конкурса беше добавена и категорията Future / Innovative, която има за цел да представи иновативни проекти в области като виртуална реалност, големи данни, блокчейн и др. Тук победител според журито е cohibaatmosphere.bg, а според публиката – diagnostic.framar.bg.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X