Бизнес

Xerox прави крачка напред към придобиването на HP

Иван Гайдаров

След новината, че Xerox Holdings Corporation е получила ангажименти за финансиране в размер на 24 млрд. долара за придобиването на HP, Ароьоти Бозе, водещ анализатор в GlobalData, компания за данни и анализи, коментира:

"След месеци на несигурност Xerox премина към офертата си за придобиване за HP. Компанията потвърди ангажиментите за финансиране от 24 милиарда долара от страна на Citi, Mizuho и Bank of America, като по този начин сложи край на съмненията относно способността си да събере необходимия капитал, за да приключи такава голяма сделка. Това е и един от най-големите мостови заеми за технологична компания и евентуално може да проправи път за други подобни трансакции за сливане и придобиване с висока стойност през 2020 г."

По думите му чрез този заем Xerox успява да премахне едно от основните препятствия пред успешната реализация на сделката, която преди това беше отхвърлен от борда на директорите на HP. Тогава той се позова на подценяване на активите на HP и съмнение в способността на Xerox да събере необходимия капитал.

"Акционерите и съветът на директорите на HP вероятно ще преосмислят потенциалното сливане, а подкрепата на три големи финансови институции показва доверие в потенциала на комбинираното предприятие", добавя анализаторът.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X