Бизнес

Fuji слага край на партньорството си с Xerox, създава нов бранд

Иван Гайдаров

Японският технологичен гигант Fuji Xerox ще промени името си през 2021 г. след края на технологичното партньорство между местната компания Fuji и базираната в САЩ Xerox Corporation, стана ясно в началото на седмицата.

Промяната ще влезе в сила в деня, след като лицензията за търговската марка на Fuji Xerox и раздялата с Xerox станат факт на 31 март 2021 г. Новото име на японския гигант ще бъде Fujifilm Business Innovation. Филиалите и дъщерните компании на дружеството в Япония и извън нея също ще сменят имената си на същата дата, но тези нови имена предстои да станат ясни.

Промяната на името цели да подчертае преминаването на организацията от традиционния ѝ бизнес с принтери и решения за управление на документи към облачните технологии, изкуствения интелект и Интернет на нещата. Въпреки това компанията, която е собственост на Fujifilm Holding, е категорична, че "ще работи за бързото укрепване и на своя основен към момента бизнес".

Ребрандирането следва съобщението на Fuji Xerox, че няма да поднови договора си с Xerox Corporation, което трябваше да се случи на 1 април 2021 г. Fuji Xerox се занимава с търговски дейности в Азиатско-Тихоокеанския регион под бранда "Fuji Xerox", докато Xerox Corporation се занимава с продажби с марката "Xerox" в другите региони.

Според Fujifilm Holding решението ще "проправи пътя" за разширяване на бизнеса на компанията в световен мащаб под новата марка, давайки й възможност да продава директно в Европа и Северна Америка.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X