Бизнес

HP отново отказа на Xerox

Иван Гайдаров

HP Inc. за пореден път отхвърли офертата за придобиване от 22 долара на акция от страна на Xerox Holdings като твърде ниска.

По-рано тази седмица Xerox обяви, че е гарантирала финансовата част на офертата си за поглъщане на конкурентната компания, която се състои от 17 долара за акция и акции на Xerox като добавка до 22 долара. В сряда обаче, от HP бяха категорични, че офертата за Xerox е неадекватна.

"Отново заявяваме, че фокусът на Съвета на директорите на HP е върху постигането на устойчива дългосрочна стойност за акционерите ни. Вашето писмо от 6 януари 2020 г. относно финансирането не адресира ключовия проблем - предложението на Xerox значително подценява стойността на HP - и не е основа за обсъждане. Съветът на директорите на HP продължава да се стреми да защити интересите на всички акционери на компанията и да преследва възможностите за създаване на най-голяма стойност", гласи писмо на изпълнителния директор на HP Енрике Лорес и председателя на Съвета на директорите Чип Берг, изпратено до изпълнителния директор на Xerox Джон Висентин.

Xerox отправи първата си оферта за придобиване на HP през ноември и многократно получи отказ с мотива, че тя е прекалено ниска и съществуват рискове, предвид големите заеми, които ще са нужни за нейната реализация.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X