Бизнес

Заради коронавируса IFA 2020 ще се проведе под иновативна форма

Мария Динкова

Технологичното изложение IFA 2020 няма да бъде отменено заради пандемията от коронавирус, но ще се проведе по "иновативен" начин, съобщиха организаторите на събитието в Twitter. Властите в Берлин забраниха провеждането на мероприятия с над 5 хил. участници до 24 октомври - което е доста след обичайното време, по което се провежда IFA през септември. Организаторите на голямото събитие не разкриха повече подробности какво точно планират, макар че едва ли става дума за много по-различна форма от излъчването на живо, пише The Verge.

"IFA ще се проведе през 2020, но с нова иновативна концепция, след решението на властите в Берлин да забранят всички събития с над 5 хил. участници до 24 октомври 2020", написаха организаторите на изложението в социалната мрежа.

От компанията, организираща IFA, отбелязаха, че регулаторните ограничения за подобни събития са помогнали както на нея, така и на изложителите, които са планирали да присъстват, да започнат да обмислят с какво могат да се заменят конференциите, провеждани на живо.

IFA 2020 със сигурност обаче не е единственото събитие в технологичната индустрия, което е повлияно от разпространението на коронавируса. Няколко конференция бяха изцяло отменени, включително Google I/O 2020, MWC 2020, SXSW 2020, Facebook F8 и GDC 2020. Други предприеха различен подход и се ориентираха към виртуални събития като Oculus Connect, E3 2020, WWDC 2020 на Apple, Build 2020 на Microsoft, Gamescom и други.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X