Бизнес

Facebook улеснява защитата на авторските права онлайн

Мария Динкова

Защитата на интелектуалната собственост, особено когато става дума за изображения, представлява изключително предизвикателна задача за социалните мрежи, пише ITProPortal.

Взимайки това под внимание, Facebook предприема мерки, за да защити по-добре създателите на съдържание и да елиминира неразрешеното му споделяне в социалните мрежи.

В тази връзка продуктовият мениджър Дейв Акселгард обяви, че компанията ще разшири възможностите на своя инструмент Rights Manager, за да покрие и изображенията.

Rights Manager for Images е нова версия на инструмента, която използва технология за сравняване на изображения. По този начин поне на теория създатели на съдържание ще могат да защитят своята работа онлайн.

Всеки, който иска достъп до Rights Manager, трябва да кандидатства за съдържанието, което е създал и иска да защити. След това инструментът ще потърси за съвпадащо съдържание както във Facebook, така и в Instagram.

Инструментът може да бъде настроен, така че да покрива не само определена локации, но и целия свят.
По този начин може да се приложи един по-ограничен подход, който понякога се налага, когато става дума за авторски права.

От Facebook също така подчертават, че разполагат с "бърза и ефективна" ИТ система за докладване, както и с други мерки, чрез които допълнително да се защитят създателите на съдържание.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X