Кариера

Петима българи в челната десетка на първи кръг в CodeIT

Мария Динкова

Петима българи намериха място в Топ 10 след приключването на първия кръг от юбилейния 20-ти сезон на надпреварата по програмиране CodeIT. Маратонът стартира на 19 октомври и приключи на 9 ноември, като в него участие взеха състезатели от България, Сърбия, Македония, Армения, Хърватия и Украйна.

С най-предно класиране от българските програмисти е Андон Тодоров от София, който се нареди трети с актив от 66.250 точки. Първото място в маратона беше за Душко Обрадович от Сърбия, който събра 90.369 точки. Участниците, които записаха ненулев резултат, ще получат тениски с кукер CodeIT.

В паралелното класиране за младежи участват 11 състезатели, като с най-висок резултат от тях отново е представител на Сърбия – Неманя Майски с 57.664 точки, а челната тройка се допълва от двама българи - Деян Хаджи-Манич и Юлиян Славчев съответно с 31.654 и 27.674 точки.

Чрез жребий от всички участници бяха избрани трима, които ще получат суитшърт CodeIT и клавиатура и мишка от Asbis България – официален дистрибутор на Cougar Gaming и Prestigio. Късметът се усмихна на Илиян Занкински, който ще получи суитшърт, както и на Благойче Павлески и Урош Огризович, които ще получат по един подарък от Asbis.

Вторият кръг от надпреварата ще бъде от типа "Спринт" и ще се проведе на 7 декември под патронажа на проф. дн инж. Иван Кралов – ректор на Технически университет – София, проф. д-р инж. Даниела Гоцева – декан на Факултета по компютърни системи и технологии на ТУ и Ивайло Ушагелов – директор на Националната природо-математическа гимназия "Акад. Любен Чакалов".
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X