Кариера

Уроците по програмиране на Logiscool за деца вече са достъпни онлайн

Александър Главчев

Международна верига учебни центрове по програмиране Logiscool обяви, че е преминала изцяло към онлайн обучение. Резултатът е създаване на нова обучителна услуга, наречена Logiscool LIVE! - курсове по програмиране за деца и юноши, предоставяна изцяло по интернет. Онлайн интерактивните уроци продължават 90 минути и се водят от досегашните ИТ инструктори.

Според организацията важно предимство е разширеният географски обхват - в обученията Logiscool LIVE!, провеждани от местната школа, могат да се включат ученици от цяла България, както и българчета, живеещи в чужбина. Тази новосъздадена форма на обучение ще продължи да съществува и след прекратяване на извънредното положение и да радва децата и юношите от градовете и селата, където все още няма школи Logiscool.

"Убедени сме, че процесът на обучение не бива да бъде прекъсван. Ако настоящата криза ни учи на нещо, то е, че в бъдеще обществото ни ще има още по-голяма нужда от подготвени млади хора, които да мислят по-креативно и да бъдат на ти с технологиите" - споделя Николай Цонев, съосновател на Logiscool България.

"Представете си, че настоящата пандемия и свързаната с нея социална изолация се бяха случили преди двайсетина години, преди всички тези онлайн платформи да навлязат в живота ни. Социалните мрежи, чат приложенията, онлайн магазините и мобилните телефони - това са все технологии, които днес правят изолацията ни по-поносима, позволяват на много бизнеси да продължават да функционират и на всички нас да се информираме и да общуваме. Това ни дава увереност, че днес е от ключово значение учебни центрове като Logiscool да продължават да подготвят следващите млади ИТ специалисти, които да създават новото поколение технологични платформи и приложения, способни да улеснят живота ни в бъдеще" - добавя Ива Янкова, също съосновател на Logiscool България.

Вдъхновен от положителните отзиви, екипът на Logiscool България планира да прехвърли онлайн всички досегашни формати на обучение, включително и да организира първите по рода си виртуални летни лагери по програмиране. Всички форми на обучение се предлагат и на английски, немски и други езици с цел да се включат и децата на чужденци, живеещи в България.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X