Кариера

Strypes отвори офис и в Бургас

Владимир Владков

След София и Пловдив, ИТ компанията Strypes отвори свой офис и в Бургас. Компанията, създадена от нидерландския предприемач Коен ван Вейк, в София през 2008 г., от 2014 г. е част от холдинга ICT group. В двата досегашни офиса на компанията работят над 380 служители, а за офиса в Бургас ще бъдат наети още над 20 специалисти, като главният изпълнителен директор на Strypes e бургазлията Тодор Маринов.

През февруари компанията организира трети пореден хакатон за ИТ професионалистите в България, като този път събитието се проведе само онлайн под мотото "Да хакваме за бъдещето" (Hack For the Future).

"Талантливи млади хора в града имаме много. Ще се постараем в следващите години да обучим голяма част от тях така, че да бъдат полезни на вашия бизнес. Пожелавам ви нови клиенти и нови пазари, за да откривате нови работни места!", е заявил по повод откриването на офиса в Бургас кметът на града Димитър Николов.

Зам.-ректорът на Университета "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас проф. Сотир Сотиров също е посетил новия офис на Strypes, приветствайки бургаския екип. По време на срещата Тодор Маринов е заявил намерението си да работи в тясно сътрудничество с местните гимназии и университети.

На снимката: Тодор Маринов. снимка на Цветелина Белутова
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X