Кариера

Дванадесетият Форум на кариерното развитие на ФМИ стартира на 8 юни 2021

Владимир Владков

Традиционният Форум на кариерното развитие на Факултета по математика и информатика (ФМИ), организиран от Кариерния център на факултета започна на 8 юни, привличайки отново много компании партньори. Част от над 40-те фирми представиха на студентите възможностите за бъдеща кариера на специално създадените щандове в двора на факултета, като някои използваха и виртуални представяния, други предпочетоха само виртуалните щандове. Мотото на тазгодишното изложение е "Знам и искам да го докажа".

Смесеният вариант за участие - присъствен и виртуален щанд, е достъпен за втора поредна година заради пандемията. За втора година те могат да избират различни варианти на участие - виртуални или присъствени щандове. Поканени да се запознаят с тези възможности са както студентите на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и на Техническия университет - София, така и всички други студенти, които търсят професионална реализация в сферата на информатиката и информационните технологии. Форумът се стреми не само да запознае студентите с водещите работодатели в сферата на ИТ, включително стажантски програми, но и им дава ориентир какви качества и умения се търсят в ИТ индустрията. Освен това непринудените срещи помагат на студентите да придобият опит в комуникацията с бъдещи работодатели и HR мениджъри.

12-ият пореден Форум на кариерното развитие на ФМИ бе открито от проф. Боян Бончев, заместник-декан "Връзки с външни организации и фирми", който заяви, че именно този форум е една от инициативите, които заздравяват връзката между университета, образованието, бизнеса и науката.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. д-р Елиза Стефанова посочи, че е изключително щастлива да приветства всички участници от името на ректора на СУ проф. Анастас Герджиков. "Въпреки тежките условия Факултетът по математика и информатика продължава традицията на кариерния форум и прави всичко възможно в лицето на деканското ръководство, Кариерния център и всички останали колеги и партньори от фирмите, за да могат студентите да намерят своите първи места, на които да се реализират, а фирмите да открият талантливите млади хора, които са им необходими", коментира проф. Стефанова. Тя добави, че след година част от студентите може би ще заемат място от другата страна на щандовете, търсейки нови колеги за фирмите, в които са започнали да работят благодарение и на този форум. "Всички знаем, че реално това е голям потенциал в България и без съвместните ни усилия би било трудно да постигнем това, което желаем", каза още проф. Стефанова.

Д-р Стоян Велев, вицепрезидент на SAP Labs България, също поздрави всички участници и студенти и заяви, че се надява компаниите да успеят да открият нужните им кадри за двата дена на изложението.

Деканът на ФМИ доц. Първан Първанов посочи че провежданият за 12-и път Форум на кариерното развитие е прераснало в нещо повече от "базар на професиите", на който фирмите само да търсят бъдещи служители. "Това събитие вече е нещо много по-голямо, то се превърна в един своеобразен форум, на който се отразява какво до момента е свършено във връзките между ФМИ и фирмите и какво предстои оттук нататък. Това стана място за многостранно и целево сътрудничество не само между нас и фирмите, но и между самите фирми, които могат да споделят опит". Доц. Първанов подчерта още, че вратите на деканата са отворени за всякакви нови форми на сътрудничество.
Официално откриване на 12-ия Форум на кариерното развитие на ФМИ


Дванадесетият Форум на кариерното развитие на ФМИ стартира на 8 юни 2021


Дванадесетият Форум на кариерното развитие на ФМИ стартира на 8 юни 2021


Дванадесетият Форум на кариерното развитие на ФМИ стартира на 8 юни 2021


Дванадесетият Форум на кариерното развитие на ФМИ стартира на 8 юни 2021


Дванадесетият Форум на кариерното развитие на ФМИ стартира на 8 юни 2021

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X