Комуникации

TP-Link Deco M5 вече се предлага и на българския пазар

Computer World

Домашната Wi-Fi система TP-Link Deco M5 вече се предлага и на българския пазар. Тя може да функционира както като самостоятелен маршрутизатор, покриващ площ от 140 кв.м, така и като система, изградена от три части, за площ от около 140 кв.м. Освен това към нея могат да се добавят до 10 Deco устройства, които се конфигурират самостоятелно и обслужват всичко в една и съща мрежа.

Deco M5 е система, изградена по стандарта AC и осигурява скорости до 1300 Mbps, разпределени между двете 2.4 GHz и 5 GHz честотни ленти (400 в 2,4 GHz-овата лента и 867 Mbps в 5 GHz-овата лента). Технологията Adaptive Routing (ART) гарантира най-бързата връзка с всички устройства, тъй като Deco избира оптималния канал в зависимост от местоположението на устройството от всеки Deco комплект.

Проведени тестове показват, че Deco M5 е по-бърз от своите конкуренти при повечето от сценариите. Въпреки това той не е най-бързият рутер като цяло – това отличие отива при Orbi RBK50. Все пак Deco M5 разполага с редица предимства спрямо стандартен рутер. Той предлага по-голямо покритие и много по-надеждна сигурност. Системата Wi-Fi „whole home“ Deco има защита TP-Link HomeCare, която включва антивирусен софтуер, приложения за родителски контрол и Quality of Service. По този начин всяко устройство, което се свързва към системата Deco, е защитено от кибернетични атаки (игрови конзоли, камери за наблюдение и всеки тип мобилни устройства). С помощта на Quality of Service (QoS) могат и да се приоритизират определени устройства или дейности, като например гледане на филм или онлайн игри.

Приложението за родителски контрол позволява блокирането на определени уебсайтове, установяването на определени срокове за влизане в даден сайт, както и наблюдението на дейността на децата в интернет или временното ограничение на достъпа им до мрежата.

Системата лесно се инсталира, а в приложението Deco има инструкции както за Android, така и за iOS. Не на последно място, системата е съвместима с приложението за гласово управление Amazon Alexa.

Deco M5 ще се предлага на цени от 679 лева (с ДДС), което я прави по-изгодна спрямо конкурентите като Velop и Orbi RBK50.


Спецификации

Процесор Qualcomm Quad-core
Скорост 400 Mbps в честотна лента 2,4 GHz и 867 Mbps в честотна лента 5 GHz
Антени 4 външни антени за всяко Deco устройство
Gigabit портове 2 Gigabit порта за всяко Deco устройство
USB портове 1 USB порт Type-C
Bluetooth V 4.2
Internet Protocol IPv6
Размери 120 mm (диаметър) X 38 mm (височина)
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X