Комуникации

ДАЕУ ще демонстрира достъп до електронни услуги през мобилно устройство

Иван Гайдаров

На 27 юни, четвъртък, от 11.00 ч. в Държавна агенция "Електронно управление", Мраморна зала, ще бъде представено в реално време идентификация и достъпване на електронни услуги през мобилно устройство. Ще бъде демонстрирано как с облачния квалифициран електронен подпис (КЕП) всеки потребител може да достъпва портала за електронни административни услуги, поддържан от Държавна агенция "Електронно управление", който предлага над 190 услуги, предоставяни от централни, областни и общински администрации, както и отдалечено подписване и плащане.

По време на представянето гражданин с ТЕЛК ще визуализира как с персоналния си облачен електронен подпис, през телефон достъпва цялото си здравно досие и може да заяви различни електронни услуги.

Идентификацията на всеки гражданин се осъществява чрез лесно за инсталиране и употреба решение, спестяващо разходи и време. Достъпването до различни е-услуги чрез защитено мобилно приложение за КЕП е в партньорство с две български компании, които за момента предлагат сертифициран облачен квалифициран е-подпис - Борика" АД и "Евротръст Технолъджис" АД.

На събитието ще присъстват представители на двете компании, както и Марияна Николова, вицепремиер по икономическа и демографска политика, отговарящ и за електронното управление, и председателят на ДАЕУ Атанас Темелков.

Демонстрацията ще бъде излъчена на живо в страницата на Computerworld във Facebook.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X