Компютърен Хардуер

Apple подготвя нов по-нисък клас iPhone

Мария Динкова

Доставчиците на Apple Inc. планират през февруари да започнат производството на нов iPhone модел от по-нисък клас, докато компанията търси начин да обхване по-голяма част от глобалния пазар на смартфони преди излизането на 5G хедсета по-късно тази година, пише Bloomberg.

Очаква се компанията официално да представи новия си телефон най-рано през март, коментират източници. Върху новото устройство ще работят Hon Hai Precision Industry, Pegatron Corp. и Wistron Corp.

Това ще бъде първият iPhone модел от по-нисък клас след iPhone SE. Вероятно новото устройство ще прилича на iPhone 8 от 2017 и ще разполага с 4,7-инчов екран. IPhone 8 все още е на пазара и се продава за 449 долара, докато цената на iPhone SE беше 339 долара, когато моделът беше пуснат през 2016.

Новият телефон вероятно ще разполага с Touch ID, вграден в бутона за началния екран вместо като сензор в дисплея както са модерните Android конкуренти. Същевременно обаче устройството по-скоро няма да има Face ID биометрична автентикация, но ще има същия процесор като iPhone 11.

В миналото по-достъпните iPhone модели се оказваха доста популярни сред потребителите, включително iPhone 11, чиято цена е с 50 долара по-ниска от обичайната.

По-късно през 2020 технологичният гигант планира да представи своите основни модели, които ще включват 5G свързаност, по-бързи процесори и нова 3D камера.

По-ниските цени на новия модел може би ще помогнат на Apple по-успешно да се конкурира на бързоразвиващите се пазари като Индия. iPhone моделите все още трудно се продават в страната в полза на Android конкурентите, които се предлагат на доста по-изгодни цени.

Технологичният гигант се надява тази година отново да отбележи ръст на доставките на смартфони, поставяйки си цел от 200 млн. единици през 2020. Очаква се нследникът на iPhone SE ще изиграе важна роля при изпълнението на тази задача.




© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X