Ит Лидери

ИТ проекти 2009 са система за оповестяване при спешни случаи в болница Света Екатерина и информационна система на Дружеството за касови услуги

Computer World

“Автоматизирана система за дистанционно наблюдение на пациенти и оповестяване при спешни случаи в болница “Света Екатерина”, изпълнен от компанията “Силдекс”, бе обявена за ИТ Проект на 2009 г. в категория “Обществени организации”. Лично заместник-министърът на транспорта, ИТ и съобщенията Първан Русинов връчи грамота на победителя на церемонията, състояла се на 9 февруари 2010 г. в хотел Шератон, София. Конкурсът "ИТ проект на годината" е инициатива на в. Computerworld България, част от ICT Media, и за пореден път се проведе с подкрепата на Банка ДСК.
"Поздравявам журито за избора на победител в категорията „ИТ проект на годината в държавна организация”. Телемедицината е пътят за осигуряване на равен достъп до лечение на всички хора, независимо къде се намират. Грижата за здравето и най-вече превенцията са основна ценност на нашето общество", заяви Русинов, предавайки престижното отличие.Като подгласници на победителя от държавна организация бяха отличени “Система за контрол на износа, Фаза 2 в Агенция Митници” и “Телемедицински център в болница Шейново”, а в корпоративния сектор - “HeRMes Self Service модули в Мобилтел” и “Уеб сайт и система за управление на съдържанието Universal Content Management в УниКредит Булбанк”.
Общо осемнайсет ИТ проекта участваха в конкурса на Computerworld България, като девет се състезаваха в категорията “Корпоративен сектор” и девет – в ресор “Държавни организации”. До финала достигнаха по три проекта от всяка категория (описание на финалистите ще откриете в края на съобщението). Сред критериите с най-голяма тежест, според които експертното жури определи победителите, бяха обществена значимост, успешно изпълнение и комплексност – при държавните ИТ проекти и успешно изпълнение и ефективност – при корпоративните технологични решения.
Комисията с председател Никола Няголов, старши мениджър “ИТ консултантски услуги” в KPMG България, включва Александър Апостолов, председател на УС на Българската асоциация по управление на проекти, Веселин Янков, изпълнителен директор на БАИТ, Георги Брашнаров, председател на БАСКОМ, Георги Шарков, директор на Европейския софтуерен институт Център България, Тотка Чернаева, началник отдел “Технологии на информационното общество” в Министерството на транспорта, ИТ и съобщенията, Юрий Генов, началник управление "ИТ операции" в Банка ДСК и Недялка Йоловска, управител на ICT Media.


© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X