Ит Лидери

Solytron със специализирано събитие за продуктите на Epson

Computer World

Събитие под наслов The Brightest Colours, посветено на проекторите на японската компания Epson проведе Solytron, дистрибутор на марката за България. По думите на организаторите, това бе първото специализирано събитие, посветено на продуктите на компанията, организирано в страната.

Технологията, на която залага Epson при проекторите си, е т.нар. 3LCD. Ренато Винченти, бизнес мениджър, отговарящ за продажбите на бизнес продуктите на компанията в региона на Източна Европа, Балканите и Гърция в Epson Italia, направи детайлно сравнение с популярната алтернатива DLP, на която залагат много от конкурентните марки.

При 3LCD технологията, разработена от самата Epson, бялата светлина на лампата в проектора се разделя на три снопа, по един за всеки основен цвят (червен, зелен и син), всеки от които минава през течнокристален панел, който формира прожектираното изображение. При последващото обединяване на сноповете и смесването на цветовете се формира крайното изображение.

DLP (Digital Light Processing) проекторите използват матрица от микроскопични огледала, разположена върху полупроводников чип, която формира изображението, насочвайки част от свелината към оптиката. Оцветяването се получава чрез преминаване на свелинния лъч през бързо сменящи се цветни филтри, разположени върху въртящ се диск. Чрез бързо превключване между позициите на огледалата се постигат подходящи цветови тонове и интезитет на светлината, които формират крайното изображение.

Виченти описа предимствата на 3LCD технологията. Според него едни от най-важните нейни предимства са по-точното цветопредаване и по-яркото изображение при една и съща мощност на лампата.

В рамките на събитието бяха проведени демонстрации и тестове на различни проектори, както и измерване на излъчвания от тях интезитет, с цел онагледяване на характеристиките, предоставяни от производителя на хартия.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X