Бизнес

HP потвърди за оферта от Xerox

Иван Гайдаров

От няколко дни в медийното пространство циркулират слухове, че Xerox има сериозен интерес към придобиването на HP Inc. В четвъртък, производителят на принтери и персонални компютри публикува публично изявление, с което потвърждава, че текат разговори и че ще направи всичко, което е в интерес на акционерите.

Новината тръгна от The Wall Street Journal. Според медията Xerox се интересува от HP и е готова с оферта на стойност над 27 милиарда долара.

От HP признават, че в момента текат разговори между двете компании и че вече са получили официално офертата на Xerox. Странното в тази конкретна сделка е, че HP е компания с много по-голяма пазарна стойност (29 милиарда долара) в сравнение с Xerox (малко над 8 милиарда долара).

Ето пълното изявление на HP относно водещите се преговори:

"Както беше отбелязано на последната среща на анализаторите на ценни книжа на HP, ние имаме голямо доверие в нашата многогодишна стратегия и способността ни да позиционираме компанията в коловоза на постоянен успех в развиващата се индустрия, особено предвид множеството налични лостове за стимулиране на процеса по създаване на стойност.

На този фон провеждаме разговори с Xerox Holdings Corporation за потенциално бизнес обединение. В момента обмисляме какво ще е нужно, за да бъде приета потенциалната сделка. Самото предложение беше получено в сряда.

Имаме мандат за предприемане на действия, ако това се окаже по-добър път за компанията. Ще се придържаме към това, което е в най-добър интерес за всички наши акционери".
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X