Ит Лидери

Софийският развоен център на Bosch работи по 40 глобални проекта

Владимир Владков

Двукратно повече служители привлече само за една година от създаването си Бош Инженеринг Център София, който отвори официално врати през октомври 2019 г. Екипът от висококвалифицирани професионалисти в центъра участва в разработването на над 40 международни проекта, свързани с технологии за автомобилната индустрия в области като системи, подпомагащи водача (ADAS), автоматизирано шофиране и електромобилност. Центърът в София работи в тясно сътрудничество с развойните екипи на Bosch в Германия, САЩ, Унгария и Румъния.

"Само за една година показахме, че имаме потенциала и експертизата да поемем изцяло работата по даден проект - от софтуер, през мениджмънт на проектите, комуникация с клиента до цялостно управление на процеса. Амбицията ни е да затворим целия цикъл и скоро да предложим на пазара технологии, разработени изцяло в България", заяви Динко Русев, технически директор на Бош Инженеринг Център София.

След приноса си в развитието на множество софтуерни функционалности, софийският развоен център на Bosch продължава да се разраства като създава цялостни решения за автомобилите на бъдещето. Сред разработките на центъра са системи, които подпомагат водача на автомобила и осигуряват по-безопасно шофиране. Сред тях са системи за мониторинг и оценка на поведението, които анализират поведението на водачите и пътниците чрез изкуствен интелект (AI). На база този анализ могат да се вземат решения и да се предприемат действия за предотвратяване на пътни произшествия.

Центърът допринася и с разработването на ново поколение предна видео камера. Системата предлага разновидност от удобни и сигурни функционалности като следене на пътната обстановка, разпознаване на пътни знаци, интелигентно управление на светлините на фаровете и предпазване на пешеходците.

Един от най-новите проекти, по които работи Бош Инженеринг Център София, е разработването на компоненти за електрически велосипеди (eBike). Динамичната среда, необходимостта от дистанция и отговорност към околната среда водят до бум в развитието на тази технология в последните години. Бош има 70% пазарен дял в производството на технологии за електрическите велосипеди в света.

Компанията предоставя на служителите си възможност да участват в атрактивни проекти, свързани с най-новите технологии в автомобилния сектор. Само за 12 месеца броят на служителите е удвоен от 120 до над 250, като процесът по наемане на експерти продължава. В момента компанията има отворени позиции за софтуерни инженери и хардуерни специалисти за новосформирания хардуерен отдел.

Група Bosch демонстрира добри практики в дългосрочната заетост и образованието. Тя инициира програми за усъвършенстване на квалифицирани и опитни инженери, но също така подкрепя младите таланти в професионалното им развитие. Подготвят се стажантски програми, а работата с университетите и инвестицията в бъдещи кадри е сред основните приоритети на центъра, допълват от софийското поделение.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X