Бизнес

А1 Group ще бъде технологичен партньор на стартовете на F1 в Австрия

Робърт Христов

А1 Group ще бъде спонсор на отбора на BWT Racing Point F1 Team, както и технологичен партньор и на двата предстоящи старта на Formula 1 в Австрия на пистата Red Bull Ring в Шпилберг. Състезанията ще се проведат на 5 и 12 юли и са първите две след избухването на пандемията от COVID-19, която наложи прекъсването на шампионата.

По време на двата състезателни уикенда А1 ще осигурява свързаността, както за медиите на място, така и за излъчването на състезанието. За целта компанията ще изгради медия център с 60 работни места и Wi-Fi мрежа до двете обособени позиции за фотографи по протежението на трасето, откъдето те ще могат да заснемат близки кадри с болидите.

За съжаление, заради продължаващата пандемия от коронавирус, и двата кръга ще се проведат без публика, което прави телекомуникационното обезпечаване на събитията още по-нужно. А1 ще се грижи за предаването на картината от пистата Red Bull Ring до централата на ORF - обществената телевизия на Австрия, която от своя страна, ще предава състезанията в цялата страна и ще разпространява сигнала за международно излъчване. За целта ще бъдат осигурени две 10-гигабайтови трасета до Франкфурт и Париж. Компанията ще помага и на снимачните екипи, като поддържа жичната и безжичната мрежа, както и VoIP телефонията на хелипорта в Шпилберг.

А1 Group се ангажира и със спонсорство на един от отборите, участващи в надпреварата. Болидите на BWT Racing Point F1 Team ще добавят логото на телекомуникационната компания към цветовете си и за двата старта в алпийската страна.
Влизането на А1 Group в най-популярното автомобилно състезание е част от цялостната стратегия на групата за спонсориране на различни видове спорт. Изборът на стартовете в Австрия не е случаен, тъй като централата на телекомуникационната компания също е разположена в страната.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X