Ит Лидери

Разработена в София игра за Троя ще е безплатна първите 24 часа

Владимир Владков

Играта A Total War Saga: TROY, разработена от софийския офис на Creative Assembly, ще се появи на 13 август 2020 г. в Epic Games Store, като ще се предлага безплатно в рамките на първите 24 часа, обявиха от SEGA Европа. Копията, придобити в този период, ще останат завинаги в колекциите на играчите, допълват от геймърската компания, поръчала разработката на българските програмисти. Играта ще бъде достъпна на платформата Steam от август 2021 г.

Стратегическа игра Троя (TROY), разработена за персонални компютри, е първата от серията Total War, която ще се предлага ексклузивно чрез платформата Epic Games Store.

Действието е вдъхновено от епическата поема "Илиада" на Омир. Проследяват се подвизите на едни от най-известните герои от Троянската война като Ахил, Хектор, Парис и Менелай, поставени в контекста на късната бронзова епоха. "Чрез уникална комбинация от завладяващо, походово управление на кампанията и грандиозни битки в реално време, характерни за игрите Total War, "Троя" изследва легендарния конфликт както от гледна точка на гръцката армия, така и от страната на троянците.

Разработена в София игра за Троя ще е безплатна първите 24 часа

За да бъде покорен или защитен легендарният град Троя, ще е необходима не само сила. Играчите трябва умело да използват различните стратегически възможности в битките, да боравят с ресурсите в бартерната икономика, да усвоят особеностите на дипломацията и дори да заслужат благосклонността на боговете, обясняват разработчците.

С подкрепата на английското студио софийският офис на Creative Assembly е водещ в разработването на играта. Това е първото самостоятелно заглавие на студиото след придобиването на компанията от Creative Assembly през 2017 г. Местният екип отговаря за всички основни компоненти в нея, включително за дизайна, историята, героите, механиките, арт, анимации и т.н.

Разработена в София игра за Троя ще е безплатна първите 24 часа

Софийският офис на Creative Assembly e сред най-бързо развиващите се студиа за разработка на компютърни игри в България след придобиването му от Creative Assembly през март 2017г. Две години по-късно компанията официално открива новия си офис в София с площ от 1750 кв. м. и оборудване, отговарящо на най-високите световни стандарти в гейм индустрията.

Към момента в студиото работят над 100 служители, които покриват всички дисциплини в разработването на игри, включително програмисти, QA специалиасти, художници, концептуални артисти, аниматори, гейм дизайнери и др. Компанията е разработила някои от най-успешните DLC заглавия за Total War: Rome II, сред които Empire Divided, Desert Kingdoms и Rise Of The Republic.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X