Ит Лидери

LG напуска пазара на смартфони?

Иван Гайдаров

Спекулациите около бъдещето на проблемното подразделение за производство на смартфони на LG Electronics се засилват, след като The Korea Herald съобщи, че компанията прави анализ, за да определи дали да намали или продаде дивизията. Съществува вариант и компанията напълно да се оттегли от пазара. Според представител на производителя, цитиран от изданието, трябва да се направи "трезва преценка" кой е най-добрия избор при тези "ожесточени" пазарни условия в сегмента на смартфоните.

Коментарите идват, след като редица медии в Южна Корея публикуваха вътрешно съобщение, разпратено от президента и главен изпълнителен директор на LG Electronics Куон Бонг-сеок до служители, работещи в мобилното подразделение на компанията. В него се казва, че работните места ще бъдат запазени, независимо от промяната на посоката на поделението.

Новините за потенциално напускане на сегмента бяха изненадващи, тъй като само преди седмица компанията представи предстоящия си подвижен дисплей за смартфон, с който трябва да е оборудван новия ѝ флагман.

Korea Herald изчислява, че загубите на дивизията възлизат на около 4,5 милиарда долара за петте години до края на 2020 година. През декември 2020 г. Reuters пък съобщи, че компанията увеличава аутсорсинг операциите си в опит да намали разходите и да съживи състоянието на подразделението си за смартфони.

LG Electronics трябва да представи финансовите си данни за Q4 2020 в рамките на следващата седмица.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X