Бизнес

Brother започна да рециклира и материалите от тонер касетите

Владимир Владков

Brother е разработила устойчиви техники за рециклиране, чрез които възстановява и рециклира материалите от използваните тонер касети, така че те да бъдат оползотворявани като източник на материали за производството на "нови" касети, заявиха от производителя на принтери.

Иновативното решение рециклира рамките на касетите, които Brother не може да преработи до пълния им потенциал. Ключовите части се оползотворяват и използват повторно, докато пластмасата от външните рамки се гранулира и използвана за формоване на "нови" продукти по същите взискателни стандарти като новия материал.

Тази нова стъпка означава, че всяка част от тонер касета, която се връща във фабриките на компанията в Уелс и Словакия, сега ще бъде или преработена и повторно използвана, или рециклирана, което намалява необходимостта от употребата на нова пластмаса. Сега тези касети се продават заедно с чисто нови консумативи в цяла Европа.

"Това е много важно събитие за Brother и ще бъде огромна стъпка напред в нашата мисия да помогнем печатът да бъде по-устойчив и да допринесем за кръгова икономика в цяла Европа", заяви Джулиан Купър, мениджър за околната среда и качеството в Brother Великобритания.

"Благодарение на изключително високото качество на нашите материали, успяхме да постигнем 100% рециклиран HIPS, който отговаря на строгите спецификации и покрива всички механични критерии. Да успеем да създадем тонер касета от 100% рециклирана пластмаса със същото качество като чисто новата е съществено постижение и ние сме изключително горди да предложим тази касета на следващите екологичните стандарти домове и бизнес потребители, които искат да спазят квотите на компанията за опазване на околната среда", добавя той.

Brother започна да рециклира и материалите от тонер касетите

© Brother


Джулиан заяви, че Brother Group има много амбициозни цели за CO2. "Това значително постижение ще ни помогне да ги достигнем по-бързо. Наличието на вътрешен отдел за формоване ни помага да приложим този подход на кръгова икономика, който води до намаляване на отпадъците и предоставя много бъдещи възможности за подобряване на ангажираността на Brother с опазването на околната среда."

"В допълнение към очевидните предимства, рециклирането на тонер касети също подкрепя нашия благотворителен партньор Cool Earth. За всяка касета с мастило и тонер, върната на Brother за рециклиране, правим дарение за Cool Earth, за да подкрепим работата им с общностите на тропическите гори за спиране на обезлесяването и неговото въздействие върху изменението на климата. "
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X