Сигурност

ФБР ще разследва пробив на над 130 акунта в Twitter

Иван Гайдаров

Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) и служители на щата Ню Йорк са инициирали разследване на кибератаката, довела до овладяването на повече от 130 акаунта в Twitter. Представител на службата за сигурност потвърждава пред Financial Times, че обект на разследването е измама с криптовалута.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо също е назначил проверка на пробива, който той определя като "дълбоко притеснителен", тъй като предизвиква опасения относно обществената киберсигурност, посочва медията.

В сряда (15 юли) редица акаунти в Twitter станаха жертва на хакерски атаки, след което бяха използвани за публикации, призоваващи хората да правят инвестиции в биткойн, съобщава и BBC News.

Сред компрометираните акаунти бяха тези на известни личности, включително бившия президент на САЩ Барак Обама, Илън Мъск и съоснователят на Microsoft Бил Гейтс. В коментар на случая, от Twitter обясняват: "Открихме координирана атака за социален инженеринг от хора, които успешно са таргетирали част от нашите служители с достъп до вътрешните системи и инструменти."
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X