Сигурност

Хакери са имали достъп до 36 профила в Twitter

Мария Динкова

От Twitter съобщиха, че хакерите, които компрометираха системите на компанията миналата седмица, вероятно са прочели съобщения от 36 профила, включително такива, принадлежащи на държавни служители в Нидерландия.

От социалната мрежа уточниха, че нямат информация личните съобщения на други държавни служители да са били придобити от киберпрестъпниците, пише Reuters.

По-рано от компанията заявиха, че нападателите са направили публикации от 45 профила, сред които такива на известни личности като Илън Мъск, Бил Гейтс и Джо Байдън.

Като цяло, ако някой може да напише съобщение от даден профил, то също така може и да прочете предишни получени и изпратени съобщения, които не са били изтрити.

В тази връзка е доста вероятно личните съобщения на много известни хора по света да са били прочете от хакери, които все още са на свобода. В момента от ФБР разследват случая.

По-рано от Twitter разкриха също така, че нападателите са свалили голямо количество данни от осем профила, никой от които не е бил на известни личности, държавни служителите или представители на медии.

Говорителят на компанията изтъкна, че инструментите за сваляне на информация не осигуряват достъп до съобщенията в социалната мрежа.

По отношение на компрометираните профили от Twitter посочват, че хакерите са можели да видят телефонните номера и имейл адресите, но не и предишните пароли.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X