Сигурност

VIVACOM е сред първите телекоми, въвеждащ картата Mastercard: Digital First

Александър Главчев

Потребителите на VIVACOM и Pay by VIVACOM за пръв път у нас могат да се възползват от картата Mastercard: Digital First. VIVACOM е първият телеком, който предлага продукта Централна и Източна Европа и втори в Европа. Услугата осигурява достъп до виртуална карта за разплащане, както и физическа такава с всички функционалности на безконтактните карти, но с по-голяма сигурност, по-добър контрол и изчистен минималистичен дизайн.

За удобство и сигурност на потребителите, на пластиката са изписани само имената на картодържателя. Липсва каквато и да е било чувствителна информация. Уникалният 16-цифров номер (ПАН) и CVC кода за онлайн плащания с картата се съхраняват само в дигиталния портфейл. Достъп до него има единствено титулярът чрез използване на биометричните си данни или секретен код. Така, според Mastercard, се предотвратява възможността за злоупотреби - картата не може да бъде използвана на банкомат или за покупки в интернет при загубване или кражба, като потребителят може да я "заключва" с един клик в приложението. Потребителят получава нотификации и детайлна информация за направените разходи по сметката.

Услугата "Цифрово активиране" на Mastercard (MDES - Mastercard Digital Enablement Service) е част от технологията на всеки мобилен портфейл, тъй като използва най-модерните технологии за плащане - EMV стандарт, токенизация и криптография, за да гарантира цялостност на информацията на картодържателя. Сигурността и поверителността на информацията са в ядрото на мобилното плащане. Когато потребителят използва кредитна или дебитна карта Mastercard с дигитален портфейл се дефинира уникален токен, съхранен на самото устройство. Всяка трансакция се оторизира с единичен, уникален, динамичен код за сигурност.

Освен високото ниво на сигурност, картата се отличава със стилна графика и оригинален оранжев кант, който я прави лесно разпознаваема в портфейла.

Digital First картата на Pay by VIVACOM е първата по рода си платежна карта в България и една от първите Digital Frist cards в Европа.

Така VIVACOM отговаря на нуждите на съвременния потребител - проучвания на Mastercard* потвърждават, че с нарастващата дигитализация на банковата индустрия хората търсят сигурност повече от всякога, като я посочват като един от най-важните критерии за използване на дигитални банкови услуги (69%). В същото време, традиционно за България, потребителите отбелязват удобството и бързината, като основен фактор за използването на тези услуги - 44%. Близо две трети (68%) смятат, че в бъдеще ще се увеличи търсенето на мобилни финансови решения, тъй като те правят операциите лесни и удобни.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X