Сигурност

Viber пуска нови инструменти срещу спам

Мария Динкова

Rakuten Viber пуска няколко нови инструмента за защита от спам и максимална поверителност. Също така приложението за комуникация въвежда и опция за търсене на потребители по име, която ще бъде защитена с допълнителни мерки в съответствие със стриктния ангажимент на компанията да гарантира поверителността на своите потребители.

Светът се променя, а с него и приложенията за комуникация придобиват още по-значима роля в общуването - хората постоянно търсят допълнителни начини за разширяване на мрежата си от контакти и социалните си кръгове. Въпреки това потребителите днес са бомбардирани с повече данни от всякога и избягването на спам и ненужна информация е от решаващо значение.

Предизвикателството не се състои в осъществяването на комуникация онлайн, а в това да се случва по безопасен и поверителен начин. С новите си инструменти, Viber осигурява именно това.
Viber ще позволи на потребителите да контролират, кой може да ги добавя в общности и групови чатове - дали да е всеки или само запазените им контакти. За да зададат тази настройка, потребителите просто трябва да натиснат Повече>Настройки>Сигурност>Групи>Избери кой може да те добавя в групи.

Поканите за нови общности и групови чатове от непознати хора ще се изпращат автоматично в секцията "Нови покани за съобщения", за да може основната секция с чатове да бъде чиста и без нежелани покани.

"За потребителите е важно да разширяват социалните си кръгове, но запазването на личното им пространство за комуникация без спам е също толкова важно. Работим неуморно, за да намерим оптимални решения, които дават възможност на потребители ни да разширят хоризонтите си, като същевременно осигуряват тяхната безопасност и поверителност. ", споделя Офир Ейял - главен оперативен директор на Rakuten Viber.

Новата възможност за търсене на хора в Viber ще позволи разширяването на контактите, като същевременно ще запази напълно поверителността на потребителите. След като някой потърси името на потребител в лентата за търсене на Viber, то ще се появи в резултатите, заедно с профилната снимката на потребителя. В духа на силната позиция на Viber за осигуряване на поверителност на потребителите, всички чатове, инициирани чрез търсене, ще бъдат обект на допълнителни мерки за поверителност, включително:
  • Телефонният номер на всеки потребител остава скрит, докато сам не го сподели.
  • Онлайн статусът е скрит.
  • Гласовите и видео обажданията ще са деактивирани.
Потребителите, които не желаят други хора да ги намерят чрез търсене, трябва просто да натиснат Още> Настройки> Поверителност> Позволете на потребителите да ви намират по име.

Търсене на хора в Viber, както и секцията със заявки за съобщения, ще бъдат тествани първо в избрани страни в следващите седмици, преди да бъдат достъпни в глобален мащаб.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X