Сигурност

Надеждна свързаност и киберсигурност изграждат заедно нови бизнес предимства

Иван Гайдаров

Надеждната свързаност и киберсигурността се превръщат в ключови предимства за бизнеса в съвременния свят. Около това мнение се обединиха участниците в онлайн събитието "Кибер сигурност и клауд решения за Вашия бизнес".

"Всеки ден в света се появяват над 400 000 нови вида зловреден софтуер, затова е от съществено значение да имате ефективно и бързо решение за киберзащита, което може да предпази всичките ви активи", обясни Кандид Уест, вицепрезидент "Изследвания за киберзащита" в Акронис.
По негови думи някои от групите за създаване и разпространение на криптовируси печелят милиони всеки месец и няма да се спрат, така че бизнесът се нуждае от цялостно решение за защита.

Той представи технологиите за киберзащита на Акронис. Ключови за тях са интеграцията с изкуствен интелект и интердисциплинарността. За фирмите това значи, че данните им се защитават многопластово, на различни нива, и могат да разчитат на киберсигурност.

От тази година българският бизнес може да ползва всички услуги за киберзащита на Акронис като клиент на Нетера. Така ще разполага също и с надеждна инфраструктура, сигурна, защитена, високоскоростна връзка и 24/7 техническа поддръжка. Компаниите могат да колокират своите сървъри или да наемат както облачни, така и физически сървъри в някой от собствените центрове за данни на Нетера.

"При нас получавате безплатна консултация за по-добър избор. С облачните сървъри например имате гъвкаво решение - можете да увеличавате и намалявате ресурсите, които ползвате, и да оптимизирате разходите си. В някои случаи наетите сървъри са по-добър избор. Те могат да посрещнат нуждите на компании, които имат големи сайтове или бази данни, високи изисквания за сигурност, наличност и производителност", коментира и Мария Рочкова, мениджър ИТ услуги в Нетера и продуктов мениджър в cloudware.bg.

Бизнесът може да разчита на българския телеком и за защита от DDoS атаки. Те засягат услугите на компаниите, техните сайтове, системи и оборудване.

"В по-голямата си част DDoS атаките се използват, за да маскират опит за кражба на финансова информация или интелектуална собственост", подчерта Деан Белев, продуктов мениджър "Услуги за защита от DDoS атаки" в Нетера. Той представи решения за DDoS защита, които спират различни по вид, сложност и обем атаки. Услугите са подходящи както за корпоративни клиенти (банкови и финансови институции, онлайн медии, електронни игри и магазини, уеб сайтове), така и за доставчици на интернет услуги.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X