Софтуер

Paysafe награди отбора победител в хакатона на компанията

Мария Динкова

Доставчикът на цялостни платежни решения Paysafe Group награди с 4 500 лв. отбора "Give A Sheep", който се класира на първо място в провелия се в средата на месец август хакатон, организиран в партньорство с DEV.BG. Екипът на победителите спечели благодарение на своето приложение за разделяне на обща сметка в заведение между отделни потребители.

В надпреварата се включиха общо 9 отбора от разработчици, а шест ментори от Paysafe активно подпомагаха със съвети и насоки участниците, за да се създадат възможно най-добрите решения. Самият хакатон се проведе в рамките на един ден и завърши с представяне на всеки от проектите пред журито. "Give a Sheep" впечатли журито с комбинацията от нестандартна идея, отлично имплементиране и представяне.

Отборът победител се състоеше от 5 души – четирима разработчици и един продуктов мениджър. Тяхното приложение за разделяне на обща сметка сканира касовата бележка от заведението и позволява на потребителите да изберат артикулите, за които искат да платят. Веднъж сканирана бележката може да бъде изпратена на хората в близост. Всеки получил изображението има възможност да избере определена част от него чрез докосване на екрана на мобилното си устройство.

По време на демонстрацията на приложението отборът показа на живо как трима потребители могат лесно да разделят сметката помежду си. Освен това екипът сподели и бъдещи идеи за развитие на приложението.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X