Техавто

Geneva Motor Show няма да се проведе и през 2021

Мария Динкова

Провеждането на международно изложение Geneva Motor Show през 2021 се отменя във връзка с "финансовите последствия" заради събитията тази година, както и поради притесненията за разпространението на пандемията от Covid-19. По думите на фондацията, която организира събитието, "повечето" от участниците са съобщили, че "вероятно няма да участват през 2021 и че предпочитат вместо това следващото издание да бъде през 2022. освен това изложението сега се продава, пише The Verge.

Geneva Motor Show беше първото голямо автомобилно събитие, което се отмени извън Китай по-рано тази година, като организаторите предприеха хода около две седмици преди Световната здравна организация официално да обяви разпространението на коронавируса за пандемия. Това щеше да е 90-то издание на изложението, на което обикновено се съобщават най-горещите новини в индустрията. През 2019 събитието привлече над 600 хил. посетители.

Фондацията Salon International de l'Automobile през последните месеци след отмяната на изложението търси финансови облекчения от местните власти. Кантон Женева предложи заем от 16,8 млн. швейцарски франка (около 17,6 млн. долара). Организаторите обаче не бяха доволни от условията - едно от които беше събитието да се проведе през 2021 - и затова отказаха средствата. Сега фонадацията се опитва да продаде правата за Geneva Motor Show на Palexpo SA - групата, която притежава и управлява центъра, където се провежда събитието.

Всички останали големи изложения в сферата на автомобилната индустрия са отменени или преминават към дигитално излъчване, след решението за отлагането на Geneva Motor Show. Също така редица производители в сферата вече провеждат и собствени онлайн събития.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X