Vr/ar/xr

GEFCO и ArtiShock с AR приложение, повишаващо производителността на веригата за доставки

Иван Гайдаров

GEFCO, един от глобалните лидери в комплексните решения на веригите за доставки, влиза в партньорство с ArtiShock, за да разработи иновативно ново приложение за добавена реалност (AR).

Новото решение, наречено "GEFCO Enterprise AR", ще се използва от отдел "Спедиция" на GEFCO, за да повиши контрола на качеството и да увеличи производителността в процеса на опаковане в хладилната верига за доставки, където точността и ефективността са от първостепенно значение.

"GEFCO Enterprise AR" се използва чрез HoloLens хедсета на Microsoft и позволява на служителите в склада на GEFCO да взаимодействат с цифровизирана пространствена информация, като потребителски ръководства и работни протоколи. Приложението е специално създадено с цел да подобри контрола на качеството и да спести жизненоважно време в процеса на опаковане, особено за лекарства, изискващи температурен контрол.

Приложението е разработено за по-малко от година в партньорство с холандската компания ArtiShock, която предлага пълна гама услуги за добавена реалност. От страна на GEFCO проектът е ръководен от Омар ван Геест, директор "Логистично развитие". Идеята идва от "Фабриката за иновации" на GEFCO – вътрешният "инкубатор" на логистичния доставчик, който идентифицира и улеснява развитието на иновативни идеи, които могат да бъдат превърнати в решения в подкрепа растежа на бизнеса.

"GEFCO Enterprise AR" вече има първите си успехи в склада Schiphol на GEFCO, с прогнозни резултати за увеличаване на производителността с 50%, както и редица непреки ползи, включително намаляване на времето за обучение на служителите.

След пилотната фаза "доказване на концепцията", GEFCO възнамерява да внедри решението в своята глобална мрежа и бизнес линии, за да проучи допълнително използването на технологията и да подкрепи ефективността и качеството за своите клиенти във всички индустрии и по-специално за автомобилните клиенти.

Карин ван ден Брекел, глобален ръководител "Наука за живота и здравеопазване" в GEFCO, заяви: "Процесът на опаковане е изключително важен за отдел "Спедиция" на GEFCO, особено по отношение на лекарства, изискващи температурен контрол, които разпространяваме за наши клиенти по целия свят по въздух. Това изисква специална опаковка с инструкции, които трябва да се спазват стриктно, за да се гарантира целостта на продукта. "GEFCO Enterprise AR" ще има изключителна роля за повишаване на производителността на този процес, минимизиране на грешките и подобряване на процесите на обучение. Очакванията ни са и в бъдеще да продължим развитието на този продукт, както и добрите ни взаимоотношения с Artishock."

Кристиан Ворстиус Кройф, изпълнителен директор на ArtiShock, от своя страна обръща внимание, че добавената реалност променя коренно отношението ни към околната среда и начина, по който оформяме живота си в работата. "Значението на пространствените изчисления може да се сравни с възхода на смартфона – постепенно ще навлезе в живота на всеки през следващите 5 до 10 години. До тогава, организациите имат възможността да разгърнат потенциала си и да останат в играта. Съвместният проект с партньора ни GEFCO показва как можем реално да очакваме и да постигнем положителна възвръщаемост на инвестицията, когато инвестираме в добавена реалност. Финансовите ползи могат да бъдат директни и лесни за изчисление, като например, увеличаване на производителността и подобряване на качеството. Съществуват и индиректни предимства, като увеличаване на удовлетвореността на служителите и способността за бързо обучение на нови служители", добавя той.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X