Vr/ar/xr

Audi представя e-tron чрез иновативна ескейп стая

Иван Гайдаров

Мобилността на бъдещето вече е реалност и дава възможност за нов начин на пътуване, който може да ви отведе далеч. Под този лозунг, Audi представи новото си преживяване в хипер-реалността, "Е-tron стая: Парадоксът на бъдещето" в Испания. Автомобилният производител изпозлва за първи път иновативния формат за ескейп стая, за да повиши потребителската осведоменост за своята електрическа технология за задвижване чрез забавна серия от изпитания и предизвикателства, като фокусът е моделът e-tron.

За да преминат през предизвикателствата, пред които са поставени от най-модерната платформа в областта на хипер-реалността в света, участниците ще бъдат оборудвани с най-новите технологии като сензори за движение и очила за виртуална реалност VivePro. Новата ескейп стая на Audi има алгоритъм, който интерпретира движението в реално време и изгражда пълномащабен аватар на играча, което позволява пълното му потапяне в сценария. Освен това в играта участва и истински актьор, който играе ролята на робот и действа като съветник по време на пътуването, придружава играчите и прави преживяването уникално.

Една от отличителните черти на платформата е системата за заснемане на движението, която разполага с 36 камери и 28 сензора и позволява активността на играчите и позициите на различните обекти в стаята да бъдат транспонирани във виртуалния свят. "В продължение на почти един час участниците пътуват през хипер реалността до поредица точки във времето, докато достигнат бъдещето. Работихме за създаването на единственото подобно изживяване за много играчи в света, за да повишим обществената информираност за визията на Audi за мобилността на бъдещето", обяснява Кайта Монсерат, маркетинг мениджър на Audi.

С този ход Audi иска да повиши обществената осведоменост за електрическата мобилност по завладяващ и иновативен начин, запознавайки ги със своя 100% електрически модел - e-tron.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X