Vr/ar/xr

Глобалните оператори разработват 5G VR и AR хедсети

Иван Гайдаров

Група от петнадесет глобални оператори подкрепи инициативата на Qualcomm за пускане на пазара на 5G VR и AR комплекти в рамките на 2020 г. с цел да се постави основата за създаването на ново поколение потребителски и корпоративни приложения. Компаниите ще насочат усилията си към разработката на категория устройства, които могат да бъдат свързани към 5G смартфони, за да осигурят потапящо преживяване.

Очаква се в рамките на годината да се появят комплекти от производители като Panasonic, Oppo, Pico, VLAVR, 3Glasses, iQiYi, Nreal и Shadow Creator, като Qualcomm ще осигури поддръжка и за 5G хедсети от Asus, OnePlus, Black Shark, Vivo, Smartisan и ZTE.

Групата включва още компании като China Mobile, China Telecom, China Unicom, Deutsche Telekom, EE, KDDI, KT, LG Uplus, NTT DOCOMO, Orange, SK Telecom, SoftBank, Telefonica, Verizon и Vodafone.

Този анонс идва, след като Qualcomm представи своята 5G Snapdragon XR2 платформа през декември 2019 г. и референтен дизайн на XR хардуер през февруари 2020 г. и идва в момент, в който операторите се стремят да оформят ключови сфери за използването на 5G.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2021 съгласно Общи условия за ползване

X